Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
15.05.2024

Контрабанда героїну з Ірану - двох громадян Туреччини засуджено до 11 років ув’язнення

За публічного обвинувачення прокуратури автономії засуджено двох громадян Турецької Республіки, які організували міжнародну схему перевезення героїну на територію України та  країни Європейського Союзу. 
 

Їх визнано винними у контрабанді наркотичних засобів в особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 305 КК України) та незаконному придбанні, зберіганні й перевезенні з метою збуту особливо небезпечного наркотичного засобу, за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 307 КК України) та призначено покарання – 11 років позбавлення волі  з конфіскацією майна.
 

Прокурори в суді довели, що засуджені організували схему переправлення партії героїну вагою понад 190 кілограмів з Ісламської Республіки Іран до України для подальшого збуту на її території, а також контрабанди до країн Європейського Союзу. 
 

Нагадаємо, що у  липні 2021 року за результатами тривалої міжнародної спецоперації правоохоронних органів України, Вірменії, Грузії та США викрито злочинну схему перевезення наркотичного засобу в особливо великих розмірах. 
 
 
 

Деталі за посиланнями:
 
До набрання вироком законної сили засуджені перебуватимуть під вартою.
 
Досудове розслідування здійснювалось ГУ НП в АР Крим та м. Севастополі.
 
Пресслужба прокуратури АР Крим та міста Севастополя

 

кількість переглядів: 223