Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
19.09.2023

Перед судом постане окупант з Криму, який воював проти України

Прокуратура автономії скерувала до суду обвинувальний акт стосовно 24-річного громадянина України з Криму, який воював на боці ворога. Його дії кваліфіковано за фактом вчинення державної зради (ч. 1 ст. 111 КК України). Обвинуваченому загрожує до 15 років позбавлення волі.

Встановлено, що у 2021 році чоловік уклав контракт щодо служби у російських збройних силах. Вже після повномасштабного вторгнення РФ, у складі армії держави-окупанта, він зайшов на материкову територію України.

Обвинувачений брав участь в активних бойових діях проти наших Сил Оборони. Зокрема, виконував «завдання» ворога на території Херсонської та Миколаївської областей. Згодом його взяли у полон українські захисники.

Дії обвинуваченого нанесли шкоду суверенітету, територіальній цілісності та обороноздатності України. Наразі він знаходиться під вартою.

Досудове розслідування здійснювалося ГУ НП в АР Крим та м. Севастополі.
 
Після повномасштабного вторгнення, Росія все більше активізувала незаконну мобілізацію в Криму. Проте ми вчергове наголошуємо, що відповідно до ст. 51 Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни 1949 року, державі-окупанту заборонено примушувати цивільне населення окупованої території служити в її збройних силах.

У дописах на Telegram та Facebook, а також на нашому офіційному сайті, ви можете знайти усю необхідну інформацію щодо того, як уникнути незаконної мобілізації до армії ворога.

Наголошуємо! Якщо ви добровільно приєднаєтеся до ЗС РФ та візьмете участь у війні проти України, ваші дії будуть кваліфіковані, як злочин проти основ національної безпеки.
 
Пресслужба прокуратури АР Крим та м. Севастополя
 

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


кількість переглядів: 3894